bewoner lichtgewond bij brand in appartementencomplex Hoogkerk

Groningen – Bij een brand in een appartementencomplex aan de Johan Dijkstralaan is zaterdagmiddag een persoon licht gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 16.35 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het gaat om een brand in een woning op de begane grond van een appartementencomplex”, vertelt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “Bij de brand komt veel zwarte rook vrij. We hebben besloten om het gebouw te ontruimen. Daarom hebben we opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarop ook een tweede tankautospuit ter plaatse is gekomen. De brandweerlieden van deze tweede wagen helpen bij de ontruiming.” Naast de brandweer werden ook meerdere politie-eenheden verschillende ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gestuurd.

Bewoners opgevangen in recreatiehal
Rond 17.00 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle is. “De bewoners van de ontruimde woningen hebben we opgevangen in een naastgelegen recreatiehal. De verwachting is dat zij snel weer terug mogen naar hun woningen. Op dit moment doen we een verkenning in het complex.” Volgens Mol is één bewoner lichtgewond geraakt. “Deze bewoner heeft rook geïnhaleerd en is overgedragen aan de collega’s van de ambulancedienst. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.”

Het is onbekend hoe de brand ontstaan is.

Bron:Oogtv

Share This: