Deel ic-afdeling Martini ziekenhuis ontruimd vanwege lekkend flesje chloortabletten

Groningen – Een deel van een ic-afdeling van het Martini ziekenhuis is maandagmiddag ontruimd vanwege een vreemde lucht.

De brandweer werd rond 11:35 een melding van een vreemde lucht op de ic-afdeling. De brandweer schaalde het incident op tot ‘Grote Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen’ (GRIP-1). Het kwam daarom met veel eenheden ter plaatse om het incident te onderzoeken. Brandweerlieden in beschermende kleding hebben metingen verricht in het gebouw. De geur werd uiteindelijk teruggeleid tot een aantal chloortabletten in een potje. Deze werden door brandweerlieden naar buiten gebracht.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn meerdere afdelingen in het ziekenhuis tijdelijk ontruimd. Er zijn geen slachtoffers gevallen, zo stelt de brandweer. Eem aantal patiënten op een IC-afdeling in het ziekenhuis werd tijdelijk verplaatst. Onder hen bevonden zich een aantal patiënten met het coronavirus. Inmiddels worden de getroffen afdelingen geventileerd. De ic-patiënten hebben geen gevaar gelopen. Op dit moment wordt de IC geventileerd en maken we de ruimte schoon.Bezoek aan IC patiënten is op dit moment niet mogelijk

Bron:Oogtv

 

Share This: