Kinderdagverblijf Paterswolde dicht na coronabesmetting medewerkster

Paterswolde – Bij een medewerkster van kinderdagverblijf Het Kinderkabinet in Paterswolde is corona vastgesteld. De kinderopvang sluit daarom per direct voorlopig de deuren.

Het personeelslid kreeg zondag gezondheidsklachten en liet zich daarom maandag testen. Dinsdag bleek dat ze het virus heeft. Ook twee andere personeelsleden hebben inmiddels klachten en laten zich nu testen op corona. Of zij ook het virus hebben, moet de komende 48 uur blijken. In totaal moeten acht van de dertien medewerkers van Het Kinderkabinet in quarantaine. Zij hebben afgelopen vrijdag samengewerkt met de besmette collega of de dagen daarna met elkaar.

Het Kinderkabinet voorlopig dicht

De kinderopvang blijft in principe twee weken dicht, tot woensdag 1 juli. Dat de incubatietijd van corona. Eigenaar Jet Brekhoff zegt tegen RTV Noord te overwegen op 29 juni weer open te gaan, mochten de komende week geen nieuwe coronagevallen ontdekt worden. Rond de 90 gezinnen in Eelde en Paterswolde hebben inmiddels een email of telefoontje ontvangen over de tijdelijke sluiting van Het Kinderkabinet. Volgens de GGD en het RIVM lopen hun kinderen, gezien hun jonge leeftijd, nauwelijks kans op besmetting.

Bron: RTV noord 

 

 

Share This: