Stroomkast verwoest door brand Helpermaar

Groningen – In een stroomkast aan de Vasalislaan in de wijk Helpermaar heeft dinsdagmiddag een felle brand gewoed. Zo’n 1.200 adressen in de wijk zaten zonder elektriciteit.

De melding van de brand kwam rond 15.55 uur binnen bij de hulpdiensten. De Groninger brandweer rukte daarop uit met een tankautospuit en een poederaanhanger.De hulpdiensten hebben een gebied rond de kast afgesloten. 

Rond 17.15 uur was de stroomkast volledig verwoest is. Brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd liet eerder weten dat er niet geblust wordt vanwege de nodige risico’s. Toen de kast nog enkel rookte vertelde Oosterheerd: “Als je nu een blussing start wordt de schade vele malen groter.” Rond 18.00 uur wordt besloten om toch een blussing te doen. Een brandweerman heeft de restanten afgeblust. Kort daarna werd de afzetting opgeheven en keerde de brandweer weer terug.

Volgens energiebedrijf Enexis zaten aanvankelijk bijna 1.200 adressen in de wijk zonder stroom. Eén van die adressen is Residentie De Wijert aan de Van Ketwich Verschuurlaan. De brandweer van Haren heeft deze mensen kunnen bevrijden.” Rond 18.15 uur zitten nog 125 woningen zonder stroom. De rest krijgt stroom via andere stroomkasten. Het is niet bekend wanneer de 125 aansluitingen weer elektriciteit hebben.

Bron:Oogtv

Share This: