Uitslaande schuurbrand aan Gezellelaan

Groningen – Aan de Gezellelaan in de Villabuurt-West in de stad Groningen heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed in een schuur naast een woning. De bewoner is bij de brand lichtgewond geraakt.

De eerste melding van de brand kwam rond 20.10 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. Al snel was duidelijk dat meer hulp nodig was. “Het gaat om een uitslaande brand in een houten schuur die direct naast een woning staat”, zegt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “Daarop hebben we ook een tweede tankautospuit en een hoogwerker opgeroepen. Eenmaal ter plaatse konden we de brand snel onder controle krijgen.”

de brand is bestreden met twee stralen hogedruk. Om over genoeg water te beschikken werd een hydrant aangesloten op een brandkraan. Door middel van lagedruk werd één van de tankautospuiten gevoed. De straat enige tijd afgesloten geweest. Een ambulance kwam ter plaatse voor de bewoner. Die had brandwonden aan zijn hand opgelopen en ook had hij rook binnengekregen. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.”

Volgens Mol is stichting Salvage ingeschakeld. “Zij gaan de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Bron:Oogtv

Share This: