Persoon om het leven gekomen bij gasexplosie in Beijum

Groningen – In een woning aan de Nijensteinheerd in de Groningse wijk Beijum heeft dinsdagmiddag een gasexplosie plaatsgevonden.

Rond 15.45 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een aardgaslekkage. Daarop werd in eerste instantie een tankautospuit ter plaatse gestuurd. Korte tijd later werd er opgeschaald naar middelhulpverlening waarop ook een tweede bluswagen werd opgeroepen. “Wat er precies aan de hand is is onbekend”, vertelt een brandweerwoordvoerder kort voor 16.00 uur. “We zijn opgeroepen ter assistentie van politieagenten die al aanwezig zijn in de straat waarbij we nu bezig zijn met een ontruiming van de flat.” Toen brandweerlieden de ramen insloegen klonk er direct een harde explosie waarbij de ramen en kozijnen uit de woning klapten.”

Brandweerlieden raakten niet gewond
Volgens de brandweer zijn de brandweerlieden die het raam kapot maakten niet gewond geraakt. Wel zijn ze erg geschrokken. Dat de ramen kapot werden gemaakt is een weloverwogen handeling geweest. “We hebben eerst met onze viergasmeter metingen verricht. Daarop is besloten dat de woning geventileerd moest worden om daarmee ook het gevaar voor de omgeving te voorkomen.” Op het moment van de explosie waren alle omwonenden al uit hun huizen. Zij zijn geëvacueerd en mogen voorlopig niet terug naar hun woning. Vanwege de GRIP 1-situatie is ook burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen in de wijk aanwezig.

Tweede explosie in korte tijd in Beijum
Het is de tweede keer in twee weken tijd dat er een explosie in de wijk plaatsvindt. Anderhalve week geleden vond er een explosie plaats in een flatgebouw aan de Wibenaheerd. Bij die ontploffing werd een gevel uit de woning van een flatgebouw geblazen, de twee bewoners raakten gewond. Later werden in de woning explosieve vloeistoffen gevonden die door de EOD veilig werden gesteld. De beide incidenten hebben naar alle waarschijnlijkheid niets met elkaar te maken.

Bron:Oogtv

Share This: