handgranaat gevonden onder auto aan Paracelsusstraat

Groningen – Onder een auto die geparkeerd stond in de Paracelsusstraat in de wijk Corpus den Hoorn is maandagochtend een handgranaat gevonden.

De melding van een verdacht voorwerp kwam rond 10.15 uur bij de politie binnen. Daarop werd de straat door agenten afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie, de EOD, was rond 11.50 uur ter plaatse. “De EOD is nu aanwezig en gaat een eerste verkenning doen. Het lijkt te gaan om een handgranaat. Het is nog niet duidelijk of deze echt is”, aldus de politie.

Röntgenfoto
“Na aankomst van de EOD hebben de medewerkers zich eerst laten informeren over de situatie. Even na 12.00 uur trok één van de medewerkers een bompak aan. Zij gaan onderzoek doen bij de auto. Daarbij gaan ze gebruik maken van röntgenapparatuur waarmee ze kunnen onderzoeken of het om een echt of een nep explosief gaat.” Volgens een politiewoordvoerder heeft het voorwerp het uiterlijk van een handgranaat. “Wij hebben goed contact met de omwonenden en zorgen dat zij weten wat zij moeten doen om veilig te blijven”, aldus een politiewoordvoerder.

Echte granaat
Om 12.50 uur is de röntgenfoto gemaakt. Daarop werd al snel duidelijk dat het exemplaar echt is. Deze heeft de EOD ontmanteld.  De vondst van de handgranaat trekt flink wat bekijks van buurtbewoners. Uit voorzorg zijn brandweer en ambulance ter plaatse. Brandweerlieden hebben schermen geplaatst waarmee toeschouwers het zicht ontnomen wordt. De politie heeft uit voorzorg enkele woningen ontruimd. Rond 13.30 uur meldde de politie dat de Explosieve Opruimingsdienst de handgranaat succesvol ontmanteld heeft. De politie en de dienst zullen verder onderzoek doen naar het voorval. De afzetting is inmiddels opgeheven.

Bron:Oogtv

Share This: