17 jarige Amsterdammer aangehouden na schietpartij in binnenstad Groningen

Groningen – De politie kreeg donderdag 14 september rond 03:00 uur een melding van een schietincident in de Poelestraat in Groningen. Daarbij raakten een 17-jarige jongen en een 24-jarige man uit Groningen gewond, waarvan in ieder geval één ernstig. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Er is direct na het incident een onderzoek gestart waarbij er getuigen werden gesproken en camerabeelden zijn opgevraagd. Dit leidde omstreeks 06:15 uur tot de aanhouding van een de verdachte, een 17-jarige jongen uit Amsterdam. De aanhouding vond plaats in de buurt van het station. Hij zit vast en wordt verhoord. ‘We onderzoeken zijn rol en eventuele betrokkenheid bij het incident’. De politie vermoed dat de aangehouden verdachte een van de slachtoffers kent, dit maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Onderzoek
Het incident vond plaats midden in het uitgaanscentrum van Groningen. Op dat moment waren er nog veel mensen op straat. Het kan best zijn dat iemand iets heeft gezien of gehoord en dat diegene nog geen contact met de politie heeft gehad. Of dat iemand beelden heeft van het schietincident, of wat daaraan vooraf is gegaan. Dat ontvangt de politie heel graag, omdat we uiteindelijk willen weten wat er precies heeft plaatsgevonden en wat de toedracht is.

Bron:Politie.nl

Share This: