Explosies bij bedrijfspand Herestraat

Groningen – Inwoners van Groningen werden op 12 september omstreeks 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen in de binnenstad. Politieonderzoek wijst uit dat in de Herestraat in Groningen bij een bedrijfspand twee explosieven tot ontploffing zijn gebracht. De politie gaat uit van opzet.

Als gevolg van de explosies is kort een brand ontstaan. De schade aan het bedrijfspand is groot. Ook in de omgeving van het pand zijn door de kracht van de explosieven meerdere ruiten gesprongen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Het is nog niet bekend wat de explosie veroorzaakte.

Kleine, zwarte auto
De politie is gelijk een onderzoek gestart. Nadat de situatie veilig genoeg was is er forensisch onderzoek gedaan in en rondom het pand. Er zijn goederen aangetroffen die wijzen op brandstichting en die mogelijk te maken hebben met de explosie. Deze goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Ook is gesproken met meerdere getuigen en zijn diverse camerabeelden uit de omgeving bekeken en veiliggesteld. In de nabijgelegen Raamstraat is rondom het tijdstip van de explosies een donkerkleurige, kleine auto gesignaleerd. Deze auto reed hard weg. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Als u meer informatie heeft over (de route van) dit voertuig, vraagt de politie dit met hun te delen.

Eerder explosief bij zelfde bedrijfspand
In juli van dit jaar raakte hetzelfde pand ook beschadigd door een explosie. In dat onderzoek wordt gekeken of er een verband is met geweldsincidenten in Oude Pekela en Winschoten. Voor deze explosie is nog geen verdachte aangehouden. Ook in het onderzoek naar de explosies van 12 september wordt onderzocht of er een verband is met eerdere incidenten.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u nog niet met de politie gesproken maar heeft u rondom het tijdstip van de explosies iets opvallends gezien of gehoord? Dan komt de politie graag met u in contact. Ook als in of rondom de Herestraat een kleine, donkerkleurige auto heeft gezien, wil de politie dat graag weten. Woon of werk je in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Neem dan contact met de politie op. Bel te politie op 0900-8844. Wil je informatie kwijt maar blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bron: Politie.nl

Share This: