IKEA ontruimd na omvallen kraan

Groningen – Bij de IKEA aan het Sontplein is dinsdagochtend een kraan omgevallen.

Voor zover bekend raakte niemand gewond door het omvallen van de kraan. Ook de bestuurder van het voertuig lijkt met de schrik te zijn vrijgekomen. De straat naast het woonwarenhuis, de Agunnarydweg, is afgesloten voor verkeer.

Een deel van de kraan is op een gasleiding gevallen. Omdat men lastig bij deze gasleiding kan komen en de hulpdiensten eerst willen onderzoek wat de schade is aan deze leiding, schaalden de hulpdiensten op naar GRIP-1. Meerdere diensten, waaronder ook netbeheerder Enexis, komen daarom samen achter het woonwarenhuis om de situatie verder te onderzoeken.

Volgens de brandweer lekt er geen gas uit de leiding. Desondanks is de woonwinkel alsnog helemaal ontruimd, totdat men er zeker van is dat de kapotte leiding niet alsnog voor gevaar kan zorgen. Kort na 16.00 uur werd het sein veilig gegeven. De Gasunie heeft geconstateerd dat er geen gasleiding is geraakt door de omgevallen kraan. De situatie werd afgeschaald en ook de Roskildeweg werd weer vrijgegeven.

Hoe het gevaarte om heeft kunnen vallen, is niet bekend. Volgens omstanders stond de kraan mogelijk nog niet helemaal goed opgesteld toen deze omviel. De IKEA is ontruimd.

Bron:Oogtv

 

Share This: