Fietser ernstig gewond na botsing met politieauto

Groningen – Op de Friesestraatweg is maandagavond een fietser geschept door een politieauto.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur. “Een politiewagen heeft een fietser geschept”, vertelt politiewoordvoerder Renate Winkel. “De fietser is hierbij ernstig gewond geraakt. Ook de beide politieagenten zijn gewond geraakt. De hulpverlening is opgestart en we doen onderzoek naar de precieze toedracht.”

Vier ambulances en het mobiel medisch team kwamen ter plaatse. Na stabilisatie is de fietser onder begeleiding van de trauma arts overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten tussen de spoorwegovergang en de Van Goghstraat. De politieauto is fors beschadigd geraakt: De voorruit is volledig kapot, en de voorkant is flink ingedeukt.

Politieagenten gewond
De politiewoordvoerder meldt dat ook de politiemensen gewond zijn geraakt. “Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De VOA komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de precieze toedracht.” Op de vraag of de agenten onderweg waren naar een spoedmelding, kan de zegsvrouw nog geen antwoord geven. “Daar zal onderzoek naar gedaan moeten worden.”

Bron:Oogtv

Share This: