Politie stelt onderzoek in na brand in sporthal Haren

Haren – De politie heeft zondagmiddag een onderzoek gestart bij gymzaal ‘De Meet’ aan de Mellenssteeg in Haren. De gymzaal werd zaterdag door een grote brand in de as gelegd. 

De brand ontstond zaterdag aan het einde van de ochtend rond 11.50 uur. De brand zou mogelijk aan de achterzijde van de zaal ontstaan zijn. De vlammen hebben zich daarna een weg naar binnen gevreten. Op het moment van het uitbreken van de brand werd er een turnles gegeven in de gymzaal. Deze kinderen konden zich in allerijl in veiligheid brengen. Ondanks dat de brandweer met groot materiaal uitrukte was er geen houden aan. Men besloot de zaal gecontroleerd uit te laten branden.

Veel mensen komen zondagochtend even langsgelopen en werpen een blik op de gymzaal waarvan alleen een berg stenen en verwrongen staal resteert. En men praat met elkaar. Daaruit blijkt vooral ongeloof. Mensen kunnen niet begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. En er worden verhalen gedeeld over wat men gezien en gehoord heeft.

Speurhonden en een droneteam

Zondag is ook het onderzoek naar de oorzaak gestart. Rond 11.30 uur arriveerden medewerkers van de Forensische Opsporing. Zij zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak van een brand. Zij kregen assistentie van een politieagent die twee speurhonden bij zich had en ook kwam een droneteam ter plaatse. Deze politiemensen zijn met een drone boven de gymzaal gaan vliegen om op die manier sporen in kaart te brengen.

Nablussen

Ook de brandweer van Haren is zondag standby. Nadat zaterdagavond rond 18.00 uur het nablussen er op zat keerde men weer terug naar de kazerne. Rond de gymzaal zijn toen hekken geplaatst en een beveiligingsteam hield een oogje in het zeil. In de nacht naar zondag lieten zij de brandweer opnieuw komen toen ze een vuurhaard ontdekten. Ook vanochtend begon het ineens weer te roken waarop de brandweer er opnieuw werd bijgehaald. Dit vuur was snel onder controle.

Bron:Oogtv

Share This: