coronapatiënten met traumahelikopter overgebracht naar Groningen

Groningen – Op Paasmaandag zijn er opnieuw coronapatiënten overgebracht naar het Martini Ziekenhuis en het UMCG in Groningen.

In de ochtend werd er een patiënt naar het UMCG gebracht. Deze vlucht begon rond 10.45 uur en startte bij het Bernhoven Ziekenhuis in Uden in Noord-Brabant. Nadat de patiënt in Groningen overgedragen was aan personeel van het UMCG werd de helikopter volledig ontsmet. Daarna zette het opnieuw koers richting Uden. Om 14.45 uur begon een nieuwe vlucht met nu als eindbestemming het Martini Ziekenhuis. De helikopter landde rond 17.15 uur op een parkeerplaats nabij het ziekenhuis.

Medewerkers van het ziekenhuis stonden in beschermende kleding de helikopter op te wachten. Nadat de helikopter geland was hebben zij de zorg over de patiënt overgenomen van de MMT-bemanning. De persoon is vervolgens op een brancard overgebracht naar het ziekenhuis.De helikopter die maandag voor beide vluchten werd gebruikt is de Lifeliner 5. De PH-HOW doet normaal dienst als reserve-helikopter voor de Waddeneilanden. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland wordt de helikopter gebruikt voor patiëntverplaatsingen.

Bron: Oogtv

 

Share This: