Grote politie-actie in Noord Nederland: 10 aanhoudingen

Noord-Nederland – De politie heeft donderdagavond op meerdere plaatsen in Groningen en Drenthe invallen gedaan. Ook in Friesland en Overijssel is de politie op verschillende plekken binnengevallen. Bij een aanhouding in Drachten werd een verdachte in zijn been geschoten.

De schietpartij vond plaats op de Lavendelheide in Drachten. “Wij wilden een persoon aanhouden”, vertelt een politiewoordvoerder. “Bij de aanhouding is de verdachte in zijn been geschoten. De verdachte is daarbij gewond geraakt maar is buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.” Volgens de politie was de aanhouding een onderdeel van een lopend rechercheonderzoek.

In verband met dit onderzoek hebben we vanavond invallen en doorzoekingen gedaan in zeventien panden in Groningen, Marum, Winschoten, Stadskanaal, Oosterwolde, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Beilen, Dedemsvaart en Roden. Hierbij hebben we in totaal tien verdachten aangehouden. Omdat we alle panden goed willen onderzoeken, en dit in enkele gevallen beter gaat bij daglicht, wordt een deel van de doorzoekingen pas vrijdag gedaan. De panden worden ondertussen bewaakt om sporen veilig te stellen,

Bron:Oogtv

Share This: