Politie vermoedt brandstichting bij brand gymzaal Molukkenstraat

Groningen – De schade aan de gymzaal aan de Molukkenstraat is bij daglicht goed te zien

“Van de gymzaal resteert alleen nog een berg puin“ Je kunt ook heel duidelijk zien dat de brandweer alles op alles heeft gezet om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen gebouwen.” De brand in de gymzaal brak rond 23.00 uur uit. Direct was er sprake van een uitslaande brand. De Stadse brandweer kreeg bij de bestrijding van het vuur hulp van collega’s uit Bedum en Zuidhorn. Even na middernacht liet een woordvoerder weten dat het vuur onder controle was maar dat de nabluswerkzaamheden nog wel enige tijd in beslag zouden nemen.

 

Politie is onderzoek gestart
“Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn bij de gymzaal om onderzoek te doen, “Zij worden gadegeslagen door omwonenden die toch wel in grote getale een kijkje hier zijn komen nemen. Daarnaast zie ik dat agenten een buurtonderzoek doen.” De politie bevestigt het onderzoek. “We doen op dit moment onderzoek naar vijf branden in de omgeving van station Groningen Noord die daar de afgelopen dagen gewoed hebben. We houden daarbij rekening met brandstichting”, aldus een politiewoordvoerder.

 

Meerdere branden
De eerste brand woedde op vrijdagavond rond 16.15 uur aan de Eerste Hunzestraat. Daar was brand uitgebroken in een ondergrondse vuilcontainer. Zaterdagavond rond 20.10 uur vloog een container in de brand op de hoek van de Star Numanstraat en de Hamburgerstraat. Om 21.00 uur vatte een Dixie vlam op het Floresplein en even later ontstond er brand in een papiercontainer aan de Semarangstraat. “Heb je met je telefoon opnames gemaakt van de brand? Deel dan deze beelden via het online tipformulier.” Daarnaast komt de politie graag in bezit van beelden die gemaakt zijn met behulp van bewakingscamera’s. Tot slot is de politie op zoek naar getuigen. “Wij houden rekening met brandstichting maar dat hoeft niet te betekenen dat alle branden zijn aangestoken. We zoeken getuigen. Mensen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen met ons op telefoonnummer 0900 88 44.”

 

Bron:Oogtv

Share This: