Verdachte bioscoopmoorden aangehouden door arrestatieteam

Groningen – Het arrestatieteam heeft zondagochtend de verdachte van de bioscoopmoorden aangehouden.

De aanhouding vond plaats ter hoogte van een tankstation aan het Hoendiep. “Bij de aanhouding is geschoten”, vertelt een politiewoordvoerder. “De verdachte is hierbij gewond geraakt. De man gaat onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis. Volgens omstanders melden dat ze gehoord hebben dat er twee keer geschoten is De verdachte zou in zijn been zijn geraakt. Schieten was noodzakelijk omdat de verdachte een mes bij zich had. De omgeving van het tankstation werd door de politie afgezet zodat er onderzoek verricht kon worden. Rond 13.00 uur werd de afzetting opgeheven.

 

Met man en macht gezocht
Sinds zaterdagavond werd met man en macht naar de verdachte gezocht. Rond 22.00 uur werden een foto en naam van de verdachte verspreid. Een arrestatieteam bleef de hele avond en nacht paraat staan om snel in te kunnen grijpen. Hoe de verdachte precies getraceerd is, en of een tip daarbij een rol heeft gespeeld, is nog onbekend.

Onderzoek gaat verder
De politie laat weten dat na deze aanhouding het onderzoek in deze zaak verder gaat. Het verhoren van de verdachte is daar een onderdeel van, maar ook het interpreteren van sporen die op de beide plaatsen delict veilig zijn gesteld. Wanneer de verdachte ondervraagt kan worden is op dit moment nog onbekend.

 

Bron:Oogtv

Share This: