Twee lichamen aangetroffen in bioscoop: politie gaat uit van misdrijf

GRONINGEN – De politie heeft zaterdag morgen twee overleden personen aangetroffen in een bioscoop in Groningen.

Nathalie Schubart van de politie laat weten dat het niet bekend is wie de overleden personen zijn. “Ook kan ik nog niets zeggen over de doodsoorzaak, de identiteit en de leeftijd.” Aanvankelijk ging het gerucht dat de personen gevonden waren in de parkeergarage, maar dat blijkt niet te kloppen. “De lichamen zijn aangetroffen in de bioscoop. Welke locatie dit precies is delen we niet. Dit is namelijk daderinformatie. Om die reden kunnen we dat niet delen met het publiek.”

 

Onderzoek
De politie is direct na de vondst begonnen met een groot onderzoek. “We hebben een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart. Dit betekent dat meerdere collega’s van verschillende disciplines samenwerken aan dit onderzoek.” Vanwege het onderzoek was in het beginstadium een groot gebied rond de bioscoop afgezet. Even voor 13.00 uur liet de politie weten dat de afzetting in de Ruiterstraat is opgeheven. Ook de parkeergarage in deze straat is weer bereikbaar. Het Gedempte Zuiderdiep blijft wel afgesloten. Rond 14.00 uur werden voor de ingang van de bioscoop schermen geplaatst, waardoor het zicht voor voorbijgangers ontnomen wordt. Dankzij deze hekken kan er weer verkeer via het Gedempte Zuiderdiep.

 

Tips
De politie is op zoek naar meer informatie in deze zaak. “Heb je iets gezien in of bij de bioscoop, of heb je in het algemeen informatie die ons kan helpen in dit onderzoek, deel dit dan met ons via telefoonnummer 0900 88 44, of kom langs op één van onze politiebureaus.”

 

Bioscoop dit hele weekend gesloten
De bioscoop is dit hele weekend gesloten. Alle voorstellingen die zaterdag en zondag gepland stonden zijn afgelast. Bezoekers die een kaartje hadden gekocht krijgen hun geld terug. Voor meer informatie over de tickets kan gebeld worden naar de klantenservice. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 088 515 2000.

 

Bron:Oogtv

 

Share This: