Hulpdiensten rukken groots voor vreemde lucht in flat

Groningen – Een flat aan de Siersteenlaan in de wijk Vinkhuizen is zaterdagavond voor een aantal uren ontruimd geweest vanwege een vreemde lucht in het gebouw. Onderzoek heeft geen bijzonderheden opgeleverd.

“De melding kwam rond 20.30 uur binnen”, vertelt woordvoerder Anouk Bruintjes van de brandweer. “Verschillende bewoners in de flat klaagden over prikkende luchtwegen en een vreemde geur. Hierop zijn wij als brandweer maar ook de collega’s van de politie en ambulancedienst ter plaatse gekomen.”

De flat die uit 22 wooneenheden bestaat werd ontruimd. De bewoners werden met een touringcar overgebracht naar een opvanglocatie. Daarna begon de brandweer met het verrichten van metingen in het gebouw. “De blusploeg die als eerste ter plaatse was krijgt hierbij hulp van een Officier van Dienst Bevolkingszorg en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS). Zij gaan bekijken waar de vreemde geur vandaan komt.”

Rond 22.40 uur werd de flat weer vrijgegeven. “Metingen hebben geen bijzonderheden opgeleverd. Nadat we het gebouw geventileerd hebben is de lucht weg.”

 

Bron: Oogtv.nl

Share This: