Acht personen gered bij forse woningbrand in Groningen (video)

Groningen – De brandweer heeft woensdagochtend acht mensen uit een brandende woning gehaald.

Omstreeks 08:25 werd de brandweer opgeroepen voor een dakbrand in de Papengang. Al snel werd er duidelijk dat de brand uitslaand was en dat er nog mensen in het pand aanwezig waren daarop heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP-1 situatie. Bij de brand zijn vier bluswagens uit Groningen Haren en Peize en twee hoogwerkers ingezet. Ook meerdere ambulances en het trauma team werd opgeroepen.

De brand en forse rookontwikkeling zorgde ervoor dat aantal bewoners hun woning niet veilig konden verlaten. Brandweerlieden hebben in totaal acht bewoners uit het pand in veiligheid gebracht een deel van die bewoners zijn met een hoogwerker uit hun appartement gehaald. Het ambulance personeel hebben de bewoners gecontroleerd op rook inhalatie. Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.  De brand is op de eerste verdieping begonnen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Voor het bluswerk heeft de brandweer water uit de diepen gepompt.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse en gaat samen met de verhuurder kijken of en welke bewoners terug naar hun woning  mogen. Voor de bewoners die niet terug mogen wordt vervangende woonruimte geregeld. De omgeving werd lange tijd afgezet door de politie.

 

 

 

Share This: