Persoon gewond bij schietincident Winschoten

Winschoten – Op donderdag 6 juli hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in Winschoten. In de middag vond er aan de Venne een steekincident plaats. ‘s Avonds vond er een schietincident plaats aan de Transportbaan.

Donderdagmiddag rond 14:00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een vechtpartij op een terras aan de Venne. Getuigen hebben gezien dat er meerdere mannen uit twee auto’s stappen en in conflict raakten met mensen op het terras. Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat. Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de locatie van het incident. De recherche doet onderzoek naar dit steekincident. Er is nog niemand aangehouden.

Schietincident

Later op de dag, rond 21:00 uur, ontving de politie een melding van een schietincident aan de Transportbaan. Direct gingen meerdere agenten met zware vesten naar de locatie van de melding. Hier troffen zij het slachtoffer voor een pand aan. De 28-jarige man uit Groningen raakte zwaar-, maar niet levensbedreigend gewond. Ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen ter plaatse voor de medische hulpverlening. Ook de politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen, om te zoeken naar de verdachte.

Rond 21:15 uur troffen agenten op de Papierbaan een tweede slachtoffer aan. Wat er aan de papierbaan is gebeurd onderzoekt de politie. Ook dit slachtoffer, een 33-jarige man uit Winschoten, raakte niet levensbedreigend gewond. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op beide locaties. Ook bij deze incidenten is niemand aangehouden.

Getuigen gezocht

De recherche is op dit moment druk bezig met het onderzoek naar wat er gisteren in Winschoten is gebeurd en of er een verband is tussen de incidenten. Hierover is op dit moment nog geen duidelijkheid. De politie spreekt met de slachtoffers, met getuigen en doen onderzoek naar beschikbare camerabeelden. Ook roept de politie getuigen of mensen met andere informatie op om zich bij ons te melden. Bent u gistermiddag getuige geweest van het steekincident aan de Venne of heeft u gezien wat er aan de Transportbaan of de Papierbaan is gebeurd? Of heeft u camerabeelden waar één van deze incidenten op is te zien? Heeft u beelden gemaakt met uw smartphone, dashcam of deurbelcamera, neem dan direct contact met ons op. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000.

Bron:Politie.nl

 

 

 

 

 

Share This: