Jongen overleden bij steekpartij in Hoogkerk

Hoogkerk – Een minderjarige jongen is zondagmiddag om het leven gekomen bij een steekpartij aan de Zuiderweg in Hoogkerk.

De melding van een steekpartij kwam rond 14.50 uur binnen. “Er is bij ons een melding binnengekomen van een steekincident”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Het gaat om een minderjarige jongen. Wij zijn inmiddels volop bezig met een onderzoek naar de toedracht. We hebben een verdachte aan kunnen houden.” Over de identiteit van de verdachte, en het eventuele motief, is nog niets duidelijk. Volgens Damstra zijn veel mensen getuige geweest van het ernstige incident. “Er is slachtofferhulp beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900 0101.”

Hulpdiensten rukten vanmiddag massaal uit richting Hoogkerk. Twee ambulances meerdere politie-eenheden en de traumahelikopter werden ter plaatse gestuurd. De brandweer plaatste al snel zichtschermen waardoor mensen niet meer de winkel in konden kijken. Veel omwonenden kwamen een kijkje nemen.

Onderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart naar de toedracht. De omgeving van de supermarkt is afgezet. Het gaat om de parkeerplaats maar ook om een gedeelte van de Zuiderweg. Medewerkers van de Forensische Opsporing en de Technische Recherche doen onderzoek. Ze stellen sporen veilig en ook is men in gesprek met getuigen. Volgens de politie zal het onderzoek tot in de avond gaan duren.

Bron:Oogtv

Share This: