Grote brand in boerderij Stadsweg

Groningen – In een boerderij aan de Stadsweg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een uitslaande brand gewoed.

De eerste melding van de brand kwam rond 02.00 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Op basis van de vele 112-meldingen werd er al snel opgeschaald waarbij er assistentie werd gevraagd van de blusgroep Bedum. “Het gaat om een brand in een boerderij waarbij de brand uitslaand is”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “We hebben meerdere voertuigen ingezet om het vuur te bestrijden.”

Paarden in veiligheid

“De schuur van de boerderij kan als verloren worden beschouwd”, zegt een brandweerwoordvoerder. “We zetten in op het behoud van het woonhuis. De paarden in een nabij gelegen schuur zijn in veiligheid gebracht. Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt.”

De Leeuwenburg

De boerderij waar de brand woedde staat bekend als De Leeuwenburg. Het gaat om een monumentaal pand waarvan het voorhuis in 1834 werd gebouwd. De huidige schuur achter het voorhuis stamt uit 1926. Een eerdere schuur werd eveneens door brand verwoest. In 1986 vond er een renovatie plaats.

Veel toeschouwers

Vanwege de brand waren zowel de Akeleiweg als de Stadsweg afgezet door de politie. Ondanks het late tijdstip kwamen veel buurtbewoners een kijkje nemen. Hoe de brand heeft kunnen onstaan is onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Bron:Oogtv

Share This: