Bulkwagen gekanteld op rotonde Hoogkerk

Hoogkerk – Op de rotonde Ruskenveen, nabij het transferium Hoogkerk is dinsdagmiddag een bulkwagen gekanteld.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. Op de rotonde is de bulkwagen, die achter een vrachtwagen hing, gekanteld. De vrachtwagen is daarbij overeind gebleven. De rotonde was vanwege het ongeluk deels afgesloten. Niemand raakte gewond. Behalve de politie en de provincie Drenthe is ook de Groninger brandweer ter plaatse. Brandweerlieden hebben de weg schoongespoten. Een tweede bulkwagen is ter plaatse gekomen om de inhoud van de gekantelde wagen over te pompen in de andere wagen.

Een bulkwagen bestaat uit drie compartimenten. Ze hebben in het voorste en achterste compartiment een ijzeren buis geplaatst die met een ketting vast werd gemaakt aan de takel van een kraan. Deze kraan van een bergingsbedrijf was bij de vrachtwagen geplaatst. Op die manier kon de bulkwagen overeind worden getrokken. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onbekend.

Bron;Oogtv

 

Share This: