Uitslaande woningbrand Paterswoldseweg

Groningen – In een woning aan de Paterswoldseweg heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed.

De melding van de brand kwam rond 23.48 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Een minuut later werd er ook een tweede tankautospuit opgeroepen. “Het gaat om een brand op de vierde verdieping van een woongebouw”, liet een woordvoerder van de brandweer weten. “De brand is uitslaand, daarom hebben we opgeschaald naar middelbrand.” Bij de brand komt veel rook vrij. “Als je last hebt van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel eventueel mechanische ventilatie uit.”

Tweede hoogwerker
Rond 00.10 uur werd ook een tweede hoogwerker opgeroepen en werd assistentie gevraagd van een dompelpomp. “Het is voor ons op dit moment niet veilig om een binnenaanval door te zetten. We bestrijden de brand van buitenaf waarbij we de tweede hoogwerker inzetten. De dompelpomp zorgt dat we genoeg water hebben om het vuur te blussen.”

Vanwege de brand was de Paterswoldseweg tussen de kruising met de Eeldersingel en de kruising met de Eelderstraat afgesloten. In totaal hebben zo’n tien bewoners hun woningen moeten verlaten. “Door snelle opschaling en inzet van collega’s in Groningen en Haren hebben we de brand kunnen beperken tot de bovenverdieping. De situatie is onder controle, we zijn nog wel enige tijd bezig met nablussen”, aldus de brandweerwoordvoerder. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bron:Oogtv

Share This: