Auto te water in stad; twee inzittenden vluchten

Groningen – Een personenauto is in de nacht van zondag op maandag te water geraakt aan het Schuitendiep.

Het ongeluk gebeurde rond 00.10 uur. Hulpdiensten rukten massaal uit. Twee ambulances en ook het Mobiel Medisch Team, het MMT, waren aanwezig. De brandweer kwam plaatse met de grote hulpverleningswagen en een boot.  De twee inzittenden waren uit de auto geklommen voor de politie arriveerde. Het duo is in een ambulance nagekeken.

De politie laat maandag weten dat bij het ongeluk twee personen zijn aangehouden. Het gaat om een 24 en een 25-jarige man uit Almere. Zij konden, voor de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zelfstandig uit het water komen en werden aangetroffen in een steeg in de buurt. Ze werden aangehouden omdat ze de plaats van het ongeluk verlaten hadden. Het duo is voor de zekerheid nagekeken in een ambulance en zijn daarna voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De personenauto, een hybride-voertuig, werd door de brandweer uit het water getakeld. Uit onderzoek bleek dat zich niemand meer in het voertuig bevond. Duikers van de brandweer hebben daarna nog een aantal zoekslagen door het water gemaakt om daarmee uit te sluiten dat zich nog personen in het water bevonden. Ook daar werd niemand meer aangetroffen, wel werden er wat persoonlijke bezettingen veiliggesteld. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. De auto is door een bergingsbedrijf weggevoerd.

Bron:Oogtv

Share This: