Meer explosieve stoffen aangetroffen in plofwoning Wibenaheerd

Groningen – De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is zondag nog volop bezig met onderzoek in de flat aan de Wibenaheerd. In het pand is nog meer explosieve stoffen aangetroffen.

Het onderzoek is nog altijd volop bezig”, vertelt politiewoordvoerder Robert Jan Valkema. “In de woning doet de EOD onderzoek. In het begin van de middag zijn daar nog meer explosieve stoffen gevonden.” Zaterdagavond werden er volgens de zegsman ook al stoffen gevonden. “Dit is er toen uitgehaald en is afgelopen nacht op een locatie in de stad onschadelijk gemaakt. De twee bewoners van de woning zitten nog vast op het politiebureau. Het onderzoek naar hen loopt.”

Onbekend welke explosieve stof gevonden is
Volgens Valkema gaat het onderzoek de komende uren door. “We gaan de woning verder doorzoeken waarbij we kijken of er nog meer van deze stof ligt, of dat er wellicht ook nog andere stoffen aanwezig zijn. Zo lang dit onderzoek duurt mogen bewoners niet terug naar huis.” Op de vraag welke stof gevonden is geeft de woordvoerder geen antwoord. “Daar kan ik in het belang van het onderzoek geen antwoord op geven.”

Bewoners terug als onderzoek helemaal is afgerond
Het is onbekend wanneer de bewoners weer terug mogen naar hun woningen. “Het politieonderzoek moet eerst helemaal afgerond zijn”, zegt Valkema. “We willen er zeker van zijn dat er geen gevaarlijke stoffen meer in de flat zijn. Pas dan mogen de mensen weer terug. Uiteraard houden we de bewoners op de hoogte.”

Een gebied rond de flat is met afzetlint afgesloten. Brandweerlieden en ambulanceverpleegkundigen staan standby. Zojuist is met schermen een steegje naast de flat afgeschermd. Brandweerlieden rollen slangen uit om over water te kunnen beschikken als het mis gaat. Ook wordt een tent van de Technische Recherche opgebouwd.

Bron:Oogtv

Share This: